Guestprogram
Wednesday 21 August
Foto: Marlise Versteeg
Theater // 20:00 // € 5
The Artist is Resident - Dayna Martinez Morales: TRY OUT

Open: 20:00 - 22:30 hrs
Tickets: € 5
Tickets

Deze zomer zetten wij de deuren van ons productiehuis wijd open!

Wij verwelkomen in het PLEIN THEATER: Dayna Martinez Morales, afkomstig uit Bolivia, die met het programma The Artist Is Resident werkt aan een installatie performance en een inclusief onderzoek. Haar residentie omvat zowel artistieke processen als het aanbieden van individuele authentieke bewegingssessies die voor iedereen toegankelijk zijn, dialogen met onderzoekers uit verschillende vakgebieden (neurowetenschappen, psychologie, lichaamswerk) en performances.

Dayna zoekt naar verbinding tussen oude en nieuwe cultuur, identiteit, ritueel en transformatie. Hiervoor maakt ze gebruik van tools die ze te samen met haar partner Vincent Verburg de laatste jaren heeft kunnen ontwikkelen door onder andere hun onderzoek naar de traditionele en autochtone dansen uit Bolivia. Op hun pad werkten ze samen met dansers/ performers uit Afrika, India, en Europa. Hierin hebben ze in verschillende culturen mogen beleven wat het werken naar de authentieke beweging van een mens kan doen.

THE ARTIST IS RESIDENT

Met The Artist Is Resident bevraagt Dayna onze hedendaagse manier van leven, de snelheid en de competitieve manier van leven die lijkt te domineren en onze gedachten te sturen. "Als we ons zouden kunnen ontdoen van het beeld dat we door onze ogen zien, zouden we elkaar dan echt kunnen ontmoeten? Kan authentieke dans ons laten ervaren zonder oordeel?

In het midden van de buitenwereld, uitgebeeld door een open kubus van 3x3 meter, zal Dayna met gesloten ogen en begeleid door live en digitale beelden en geluiden duiken in haar dansauthenticiteit. Een installatie performance van 2 uur, waar je in en uit mag lopen.

Dayna nodigt je uit om te komen kijken bij de try out's en de final performance, en om deel te nemen aan verschillende momenten in het proces!

DATA

In de eerste drie weekenden van augustus tussen 20:00 en 22:00 vinden er TRY OUTS plaats van de installatie performance, gevolgd door een nagesprek. De performances zijn doorlopend, je kunt dus vrij in en uit lopen. Elk weekend wordt Dayna begeleid door verschillende geluiden en beelden. In het vierde weekend van augustus komt alles samen in een final performance!
 

KICK OFF & APTHAPI - JULY SAT27

TRY-OUT AUGUST FRI2 SAT3 - DAYNA MARTINEZ MORALES & PABLO ALANES/ VISUALS/ SOUNDSCAPE

TRY-OUT AUGUST FRI9 SAT10 - DAYNA MARTINEZ MORALES & PABLO ALANES/ DIDGERIDOO

TRY-OUT AUGUST FRI16 SAT17 - DAYNA MARTINEZ MORALES & ROBERTO CALLISAYA/ PERCUSSION/ FLUTE

TRY-OUT AUGUST WED21 - DAYNA MARTINEZ MORALES & ISAAC ESPINOZA/ VIOLIN

PRÈMIERE AUGUST THU22

PERFORMANCE AUGUST FRI23

PERFORMANCE & CLOSURE BBQ AUGUST SAT24

 

DAYNA MARTINEZ MORALES

Geboren in Bolivia en getogen in Duitsland studeerde Dayna af aan ArtEZ, Hogeschool voor de Kunsten in Nederland. Ze werd geselecteerd voor trainingen bij Alvin Ailey American Dance Centre, Dancespace in New York en L' École des Sables met Germaine Acogny in Senegal . Ze heeft onder ander gewerkt voor AYA, Don’t Hit Mama , Herman van Veen (NL ), The Next Stage Project (USA). Met een brede en diverse ervaring in dans, belichaamt ze de brug tussen werelden. Het interpreteren van het werk van choreografen doet zij; met veel improvisatie vaardigheden; een opmerkelijke achtergrond in verschillende genres: van Ballet tot Modern tot Eigentijdse Dans en Jazz tot Urban en Traditioneel.

 

Klik hier voor meer informatie over de residentie