Gastprogrammering
Thursday 05 September
Marthe van Bronkhorst
Theater // 18:30 // € 13
Fringe: Cymbeline - totdat het je eigen dochter is - Marthe van Bronkhorst & Shehab Aamer

Open: 18:30 - 19:30 hrs
Tickets: € 13
Tickets

Shakespeareliefhebbers opgelet! Borealen, conservatieven, links en rechts, opgepast! Shakespeares onbekendste stuk ‘Cymbeline’ is in 2019: 

Cymbeline – totdat het je eigen dochter is.

Minister Cymbeline van Vreemdelingenzaken is niet links, niet rechts, maar rechttoe rechtaan. Zelfs voor familie – zijn zoons doen ontwikkelingswerk, maar hij geeft ze uit principe geen cent.
Zijn lievelingsdochter Innogen (Marthe van Bronkhorst) valt voor Mossoud (Shehab Aamer), een asielzoeker. Praktisch net als haar vader, vraagt ze Mossoud om te trouwen, zodat hij in Nederland kan blijven. Maar Mossoud is net als zijn familie romantisch: hij trouwt alleen uit traditie en pure liefde. Door een misverstand moet Innogen wegvluchten voor de traditionele, strenggelovige familie van Mossoud en gaat zij naar Lampedusa om Mossoud en alle vluchtelingen ter plekke te helpen.
Ramp volgt op ramp. Innogen wordt beroofd. Verliest haar identiteitsbewijzen. Maar regels zijn regels. Toch? Niemand staat boven de wet voor minister Cymbeline. Totdat hij iemand in een vluchtelingenkamp ziet. En het zijn eigen dochter is.

 

Bezoekers over de try-out van Cymbeline:

“Wij hebben genoten van Marthe en Shehab. Steengoed script en spel. Toptalent!”Amal Karam, stadsdichter Nijmegen

“Bijzondere voorstelling! Shehab blinkt uit in zijn verschillende personages!”Jolanda Beek, bezoeker try-out

 

Over de makers

Shehab Aamer is acteur en theaterdocent. Hij volgde de opleiding theaterdocent aan de HKU en geeft nu les aan jongeren en is trainingsacteur. Al vanaf zijn vijftiende acteert hij in verschillende producties, waaronder in de film Coach van Joram Lürsen. Shey heeft zijn roots in Egypte liggen. In Cymbeline speelt hij Mossoud (en vele andere rollen).

Marthe van Bronkhorst is schrijfster, theatermaakster en dichter. Ze studeerde aan de VU en Harvard-universiteit af op de psychologie van slaap en dromen. Als schrijver stond ze in 2018 op de longlist van de El Hizjra Literatuurprijs. Als theatermaakster treedt ze op als gedichtenschrijver op maat, toerde met haar hoorspel (‘Het Duister’) langs festivals van bevrijdingsfestival tot Zwarte Cross en vertaalde Edgar Allan Poes ‘The Raven’ naar een kort Nederlands toneelstuk (‘De Witte Raaf’). 

Voor het Shakespearefestival herschreef ze de gehele ‘Cymbeline’ van Shakespeare tot een stuk over vluchtelingen en vaders. Er werkt cast en crew van 20-71 jaar en van 7 verschillende nationaliteiten mee.

Deze voorstelling wordt aanbevolen door de Tekstsmederij.