Gastprogrammering
Thursday 18 July
Foto: Nellie de Boer
Theater // 18:00 // € 0
The Artist is Resident - Dayna Martinez Morales: POP UP Performance

Open: 18:00 - 19:00 hrs
Tickets: € 0

Deze zomer zet het Plein Theater de deuren van het productiehuis wijd open!

Wij verwelkomen in het PLEIN THEATER: Dayna Martinez Morales, afkomstig uit Bolivia, die met het programma ‘The Artist is Resident’ met jou wil werken aan een installatie performance. Haar werkwijzen zijn de traditionele dansen uit Bolivia en hedendaagse dans uit Europa en West-Afrika. Dayna zoekt naar verbindingen tussen oude en nieuwe cultuur, identiteit, ritueel en transformatie.
 

THE ARTIST IS RESIDENT

‘The Artist Is Resident’ gaat in op onze hedendaagse manier van leven, de snelheid en de competitieve manier van bestaan dat lijkt te overheersen en onze gedachten te leiden. 

Als we ons als mensen zouden kunnen ont-doen van het beeld, dat we zien door onze ogen, zouden wij elkaar dan echt kunnen ont-moeten? Zouden wij met elkaar kunnen communiceren ongeacht hoe ver onze gedachten uiteen liggen? Doen wij dat niet al in onze lichaamstaal?

Dans heeft het in zich onszelf en de ander zonder oordeel te laten ervaren. In deze residentie wil ik dit gegeven onderzoeken.

In het midden van de buitenwereld,

uitgebeeld door een open kubus van 3x3 meter,

ga ik met gesloten ogen duiken in mijn dansauthenticiteit en op onderzoek in Authentic Movement.
 

In het onderzoekstraject en voorafgaand in een voortraject nodigt Dayna jou uit om mee te doen!

 

POP UP PERFORMANCES
4, 11, 18 & 25 juli

We gaan aandacht schenken aan tijd – tijd die wij nodig hebben om elkaar te kunnen ontmoeten - te zien en te zijn. Hiervoor gaan wij het  “metro-stations-publiek" confronteren met hun snelheid door zelf het tegenovergestelde te doen. Ik wil ze uitnodigen om heel even uit te stappen uit hun doelgerichte weg en ze verleiden naar “de tijd te nemen”.

VRIJWILLIGERS

In het voortraject van de Residentie wil ik contact maken met allerlei verschillende mensen die geïnteresseerd zijn om een stukje mee te lopen. Hiervoor zoek ik minimaal 12 en maximaal 15 vrijwilligers per keer, die op 4, 11, 18 en 25 juli met mij in de hal van het Weesperpleinstation een tal interventies doen waarin wij mensen uitnodigen om hun pad van A naar B heel even te onderbreken. Hiervoor word je uiteraard voorbereid in een workshop van 2 uur die plaatsvindt op 29 juni of 6 juli in het PLEIN THEATER. Je hoeft geen voorkennis in dans te hebben hiervoor. Het is wel fijn als je empathisch bent in omgang met de ander en je mensen durft aan te spreken.

Let op: De pop up performances / interventies vinden plaats van 18:00 tot 19:00 in de hal van het Weesperpleinstation, verzamelen om 17:30 in het PLEIN THEATER.

Aanmelden via de mail of meer informatie over de sessies: Dans@plein-theater.nl

 

Klik hier voor meer informatie over de residentie