Gastprogrammering
Wednesday 17 April
Theater // 10:00 // € 7
PomPomPom (1,5 - 3 jaar) - Moussé Dramé

Genre: Percussie
Open: 10:00 - 10:40 hrs
Tickets: € 7 / Online: €7 / €8,50 | Aan de deur: €8 / €9,50
Tickets

De succesvolle serie PomPomPom is dit seizoen weer van start gegaan. PomPomPom zijn meedoe-concertjes op de woensdagochtend in PLEIN THEATER voor kinderen van 1,5 tot 3 jaar, samen met hun papa’s, mama’s, ooms, tantes, oppas, oma’s of opa’s. Twee bijzondere topmusici spelen voor en met de kinderen. 

PomPomPom is een coproductie van Oorkaan en Podium Mozaïek 

13 FEB & 17 April 10:00 & 11:00 uur
PERCUSSIE met Moussé Dramé (van Djembé Dramé) 

6 MAART 10.00 & 11.00 uur
UD met Mehmet Polat (van het Mehmet Polat Trio)


Mehmet Polat 

Mehmet Polat is ud speler, componist, ensemble leider en solist. Met zijn ensemble het Mehmet Polat trio heeft hij bekendheid verworven en veel internationale tours gemaakt. Via improvisatie, eigen composities en zijn blik op de verscheidenheid van muziekstijlen is Mehmet constant op zoek naar nieuwe muzikale paden en inspiratie. Hij heeft een eigen techniek ontwikkeld om verder te kunnen kijken dan de beperkingen van zijn eens zo traditionele instrument. Met zijn nieuwe techniek voor de linkerhand speelt hij meer moderne en verder ontwikkelde muziekstukken. Ook heeft hij een eigen ud ontwikkeld met twee extra bas-snaren om de reikwijdte en functie van zijn instrument te vergroten. 

Moussé Dramé 

Moussé vertelt dat hij al vanaf zijn geboorte omringd werd door muziek. Elke maand was er een “Djalifoli” bij hem thuis. De belangrijke instrumenten voor dit feest, zoals de djembé, talking drum, doundoun, kora, kamalinkoné, bolon, xalam en de kalabassen in water stonden altijd bij de familie. Moussé herinnert zich een enorme djembé, waar alle kinderen van de familie dol op waren. Hij was als een stuk goud voor hen. Sinds 1998 woont Moussé in Amsterdam en in 1999 zet hij samen met zijn vrouw Turid Dramé het bedrijf Djembé Dramé op. Daarnaast verzorgt hij workshops in Nederland, België, Frankrijk, de Verenigde Staten, Zwitserland tot in China waar ze hem inmiddels hebben ontdekt. 

 

OORKAAN

OORKAAN maakt met topmusici theatrale concerten voor een jong publiek. Onze missie is om zoveel mogelijk kleine en grote oren de oneindige wereld van muziek te laten ontdekken. Oorkaan richt zich op het mondiale klassieke repertoire met muziek uit de hele wereld van vroeger en nu. Oorkaan is in 2000 in de Kleine Zaal van het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam ontstaan en presenteert zo’n 200 voorstellingen in de grote en kleinere (concert)podia van Nederland en het buitenland. Je kijkt je oren uit!

Muziek schept ruimte voor verbeelding en verwondering. Oorkaan vindt dat alle kinderen toegang moeten krijgen tot klassieke muziek. Door concerten in theatrale en verrassende vormen te presenteren, wordt het luister- en verbeeldingsvermogen van het kind gestimuleerd. Zien spelen, doet spelen. Zo draagt Oorkaan bij aan een brede muzikale bagage van vele kinderen in Nederland en daarbuiten.