Gastprogrammering
Saturday 23 March
Theater // 19:30 // € 7,-
Bye Bye Baby (10+) - Maas Theater en Dans

Genre: Fysiek performancetheater
Open: 19:30 - 20:30 hrs
Tickets: € 7,- / Online: €7,- / €8,50 | Aan de deur: €8,- / €9,50
Voorverkoop

Over de stormbaan van het leven

Op een dag is alles ineens anders. Gisteren was je nog de oudste en begreep je alles. Vandaag ben je de jongste en snap je er niets meer van. Je wist dat dit moment zou komen, maar je had er toch een heel ander idee bij. Zelfs de normaalste dingen zijn ingewikkeld. Hoe moet dit? En waarom heeft niemand je dit verteld?

In groep 8 was Nastaran de stoerste van de school en wilde iedereen haar vriend zijn. In de brugklas transformeerde ze naar een heel verlegen meisje dat met niemand durfde te praten. Haar nieuwe voorstelling Bye Bye Baby gaat over de grote overgangen die ieder mens in zijn leven doormaakt. Zoals die grote overgang van de basisschool naar de middelbare.

In Bye Bye Baby proberen twee mensen het hoofd boven water te houden in een decor vol bizarre obstakels en hindernissen. Een fysieke, humoristische en humeurige voorstelling voor de laatste klassen van de basisschool, voor brugklassers en voor iedereen die een grote verandering doormaakt.

 

Maker: Nastaran Razawi Khorasani Spelers: Nina Fokker, Nastaran Razawi Khorasani Licht: Gé Wegman Dramaturgie: Tobias Kokkelmans Kostuums: Nicky Nina de Jong Coaching: Moniek Merkx Regieassistent: Anna Schlooz Campagnebeeld: Roosmarijn Knijnenburg

 

Nastaran over Bye Bye Baby: 
“Voor mij gaat het eigenlijk over alle grote transities in een mensenleven. Of we nu naar de middelbare school gaan, afstuderen of een eerste kindje krijgen, telkens moeten we het wiel opnieuw uitvinden. “
 

Nastaran Razawi Khorasani

Nastaran Razawi Khorasani is geselecteerd voor de Nieuwe Makers regeling van het Fonds Podiumkunsten en maakt(e) in 2017, 2018 en 2019 Maas drie nieuwe stukken bij Maas: Solo van Nas & Jim (seizoen 17/18), Uniform en Bye Bye Baby (voorjaar 2019). Samen met Play It Back, dat zij maakte voor de Loslopend wild-serie in 2015 (Oerol), vormt het een vierluik voor jongeren en jong volwassenen.

Nastaran heeft samen met Davy Pieters een eigen performancecollectief genaamd KOBE. Met KOBE maakt zij voorstellingen voor Productiehuis Rotterdam. Bij Maas speelde/speelt Nastaran in CASH (regie Floris van Delft) Voorjaarsoffer en Liefde (regie Moniek Merkx). Voor haar rol in CASH ontving ze tijdens het Gala van het Nederlandse Theater 2014 een Gouden Krekel in de categorie meest indrukwekkende podiumprestatie.
 

Maas theater en dans voor jong publiek

Maas maakt volwassen voorstellingen voor jonge mensen, fysiek, fantasievol en uitgesproken in alles. Maas ontregelt en verleidt met theater, dans, muziek, mime, film, animaties, techniek en veel meer. Maas theater en dans (onder artistieke leiding van Moniek Merkx) heeft een eigen huis in Rotterdam, het Maaspodium.