Gastprogrammering
Sunday 18 June
Theater // 15:00 // € 17,50
Nieuwe Noten Amsterdam: Hard Rain SoloistEnsemble

Line up: Aisling Agnew, Fie Schouten, Joanne Quigley McParland, David McCan, Daniel Browell, Sinead Hayes
Open: 15:00 - 16:00 hrs
Tickets: € 17,50 / Regulier: €17,50 | CJP/ Student: €15.50 | Kunst(vak)student: €13.50 | Stadspas groene stip: €4,50 | Vrije toegang voor leden van We Are Public | 2 zomerconcerten: €30 | 3 zomerconcerten: €40 | Inclusief welkomstdrankje
Tickets

In het kader van de Dag van de Componist wordt de Nieuwe Noten Amsterdam op zondagmiddag 18 juni gewijd aan het Hard Rain Soloist Ensemble (HRSE) uit Belfast, met speciaal voor de zes musici gecomponeerde muziek van Ierse componisten als Mulvey, Caffrey, Buckley, Cleare, Hellawell en Clarke, maar ook van hun Nederlandse collega’s.
 

Hard Rain SoloistEnsemble

Hard Rain SoloistEnsemble (HRSE) is een hedendaagse muziekgroep uit Belfast die zich toelegt op de uitvoering van moderne en hedendaagse muziek. Het werd opgericht door Greg Caffrey in 2013, die de artistiek directeur blijft en heeft tot taak lokale componisten een stem te geven en hun muziek uit te voeren in de context van werken van toonaangevende exponenten van hedendaagse muziek van elders in Europa en de rest van de wereld. Het doel is om muziek te programmeren die anders lokaal niet live te horen is, terwijl het dient als uitlaatklep voor het talent van zeer gespecialiseerde artiesten en als ontmoetingspunt voor hun innovatie, ideeën en enthousiasme. HRSE is een ensemble in residentie aan de Queen's University in Belfast en is gevestigd in het Sonic Arts Research Centre QUB, een ultramoderne faciliteit die in 2004 werd geopend door Karlheinze Stockhausen.

Tijdens deze excursie naar Amsterdam, presenteert HRSE een concert met werken die een deel laten zien van de muziek die tegenwoordig in Ierland wordt gecomponeerd. Vrijwel alle werken zijn speciaal voor de spelers van het ensemble geschreven en dus is dit een zeer persoonlijke Hard Rain ‘postkaart’ van Ierse muziek.

www.hardrainensemble.com/

 

Musici

Aisling Agnew flute
Fie Schouten clarinet
Joanne Quigley McPαrland violin
David McCan cello
Daniel Browell, Sinead Hayes conductor


Programma

Muziek van: Gráinne Mulvey, Greg Caffrey, John Buckley, Ann Cleare, Piers Hellawell, Rhona Clarke, Piet Kee

 

Dag van de Componist

Dit concert is onderdeel van de Dag van de Componist van New Music Now

newmusicnow.nl/dag-van-de-componist

 

Zomerconcerten Nieuwe Noten Amsterdam

Nieuwe Noten Amsterdam biedt een podium aan hedendaagse kamermuziek. Nieuwe composities en toonaangevende musici, in Plein Theater krijg je maandelijks de kans op dit unieke concept in intieme sfeer te ervaren. De curatoren en artistiek leiders van Nieuwe Noten Amsterdam zijn componiste Aspasia Nasopoulou en basklarinettiste Fie Schouten. Deze zomer presenteren we drie hedendaagse muziekconcerten in Plein Theater!

Lees meer over de zomerconcerten in Plein Theater >>

www.nieuwenoten-amsterdam.nl