Gastprogrammering
Thursday 01 December
Theater // 20:30 // € 17.50
Cyborg DNA

Line up: Robin Nimanong in samenwerking met Luxnautilus
Open: 20:30 - 21:30 hrs
Tickets: € 17.50 / CJP / Student: €15.50 | Kunst(vak)student: €13.50 | Stadspas groene stip: €4.50
Tickets

Cyborg DNA is een zoektocht naar een taal en de strijd tegen de illusie dat er één maatschappelijke code bestaat die alle betekenissen bevat. Gebaseerd op Cyborg manifesto van Donna Harraway, over een toekomstige taal die de complexiteit van het lichaam en technologie omarmt. Cyborg DNA bevraagt tijd en haar effecten. De performance installatie was genomineerd voor de DNA NEXT! Simuleringsprijs 2022.

Cyborg DNA een samenwerking tussen Robin Nimanong: digitale artiest Luxnautilus | Muziek en dans: Clara Cozzolino | Met dans artiest: Phabpi NGO | Intern Dansers: Erikas Žilaitis & Dovilė | Dramaturgy: Lara van Lookeren | 3D Images: Thomas van Rijk | Met dans aan ICK Artist Space: Suzy Blok & Astrid Haneveld en het ICK team.

www.nimanong.com


Let op: In deze voorstelling is stroboscopisch effect aanwezig

 

Robin Nimanong
Robin Nimanong (he/she/they, 1995, NL/TH) maakt performances op het snijvlak van dans, beweging en media. Robin's performances zijn vaak gemaakt voor en door de queer gemeenschap, met thema's als identiteit, zelfzorg en activisme. Tijdens de New Adventures residentie 2022 van ICK Artist Space heeft Robin zijn performance Cyborg DNA verder ontwikkelt, een futuristische performance installatie, van evolutie tot transhumanisme.

In 2017 studeerde Robin af aan de afdeling Moderne Theaterdans in Amsterdam. Hierna danste hij onder andere bij Batsheva, SHIFFT en Nicole Beutler en maakte hij eigen voorstellingen en dansfilms, waaronder Bodyscan 223 en Aphrodisiac II (winnaar van THE NEXT BEST FRINGE AWARD 2020). Robin is de winnaar van het Anne Faber Stipendium 2022.

Moving On!
Plein Theater biedt ruimte aan dans, performance en experiment. In onze visie geven wij talentvolle makers de kans om zich te ontwikkelen en te presenteren. Daarom zijn wij met veel enthousiasme een samenwerking gestart met ICK Artist Space. Het productiehuis voor dans ICK Artist Space ondersteunt de ontwikkeling van jong choreografisch talent. Zij dragen avontuurlijke programmering aan van een nieuwe generatie makers voor een maandelijkse dansavond in Plein Theater: Moving On!