Gastprogrammering
Sunday 19 June
Theater // 15:00 // € 16
Nieuwe Noten Amsterdam: Trio Napolov | Fridman | Sandee

Line up: Laura Sandee (piano), Maya Fridman (cello & stem), Konstantyn Napolov (slagwerk)
Open: 15:00 - 16:00 hrs
Tickets: € 16 / CJP/ Student: €14 | Stadspas groene stip: €4,50 | prijzen zijn inclusief een consumptie bij de bar | Online zijn kaarten €1 goedkoper dan aan de deur
Tickets

Passie voor muziek van nu en de oneindige zoektocht naar nieuwe klankwerelden zijn de uitgangspunten die pianiste Laura Sandee, celliste Maya Fridman en slagwerker Konstantyn Napolov verbinden tot een spannend en uniek ensemble.
Door samen te werken met componisten en betrokken te zijn bij het scheppingsproces worden nieuwe composities geboren, nieuwe werelden geopend en verbreden ze de grenzen van het bestaande repertoire.

Sinds de oprichting in september 2018 werkte het trio samen met o.a. David Lang, Aart Strootman, Daniel Wohl, Ina Meredi, Moritz Eggert, Christiaan Dieck en Tobias PM Schneid. In juli 2019 debuteerde het trio bij het Blaricum Music Festival met het Triple Concerto Pierced van David Lang o.l.v. Mathieu Herzog en momenteel hebben ze een tournee door negen Nederlandse provincies en in het buitenland met speciaal voor hen geschreven werken .

Hun debuut-cd “Obscure Atlas” met de voor het Trio geschreven composities van Aart Strootman en Daniel Wohl kreeg hoge internationale recensies en blijft de luisteraars verrassen.

Uitvoerenden

Laura Sandee – piano
Maya Fridman – cello & stem
Konstantyn Napolov – slagwerk

Programma

Martín Francisco Mayo – Wheatfield with crows
Aart Strootman – Obscure Atlas СГ-3
Christiaan Richter – Droplets II
Robin de Raaff – Aeons
Molly Joyce – I want to feel alive – Text Marco Grosse

 

Nieuwe Noten Amsterdam – laboratorium voor de klank van vandaag

De serie Nieuwe Noten Amsterdam biedt een podium aan hedendaagse kamermuziek en denkers van nu, waar (inter)nationale componisten premières laten horen en er gesprekken worden gevoerd met kenners uit de Nederlandse muziekwereld.

In het Plein Theater krijg je de kans om dit unieke concept in intieme sfeer te ervaren, waarbij na afloop ruimte is om in gesprek te gaan met de uitvoerenden. De curatoren en artistiek leiders van deze serie zijn componist Aspasia Nasopoulou en basklarinettist Fie Schouten. Beide ontvingen (resp. 2019, 2021) de Nieuw Geneco Fair Practice Compositieopdracht Award.

Muziekgebouw aan het IJ over Nieuwe Noten Amsterdam: “Weg van de grote podia vinden soms de mooiste ontwikkelingen plaats, die mede de muziek van de toekomst bepalen. De serie Nieuwe Noten Amsterdam van basklarinettist Fie Schouten en componist Aspasia Nasopoulou in het Plein Theater brengt de mogelijkheid te reflecteren op de huidige tijd. Elk concert heeft een andere focus. Zo biedt Nieuwe Noten Amsterdam een plek aan de hedendaagse kamermuziek en vormt de serie een laboratorium voor de klank van vandaag.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief op en om op de hoogte te worden gehouden van alle aankomende concerten. Binnenkort start de kaartverkoop voor het nieuwe seizoen!

 

Nieuwsbrief Nieuwe Noten Amsterdam

Nieuwsbrief Plein Theater