Gastprogrammering
Friday 11 June
© Lucas Kemper
Theater // 20:00 // € 16
Opening Weekend Nieuwe Noten Amsterdam: Sehnsucht

Genre: Hedendaagse kamermuziek
Line up: Katharina Gross (cello), Wouter Snoei (klankregie)
Open: 20:00 - 21:00 hrs
Tickets: € 16 / Student/ CJP/ <18 : €14 | Kunst (vak) student: €8 | Stadspas groene stip: €3,50 | Kaartverkoop per 1 juni!
Tickets

De Oostenrijkse celliste en performer Katharina Gross is voor veel componisten de muze voor het schrijven van nieuwe muziek. Nu maakt ze met haar eigen muziek, gespeeld, gesproken, gezongen en op klanksporen, een nieuwe voorstelling: Sehnsucht. 

Sehnsucht, een gevoel dat tot depressie kan leiden maar ook kan werken als motor voor creativiteit.

Een performance in drie scènes die vrouwen, wezens en gevoelstoestanden toont, belichaamd door Katharina Gross en haar cello en geïnspireerd op mythologische verhalen, de dieptepsychologie en literaire werken van Plato, Ovidius, Ingeborg Bachmann en Terézia Mora.
 

https://vimeo.com/451191912


Nieuwe Noten Amsterdam

De serie Nieuwe Noten Amsterdam biedt een podium aan hedendaagse kamermuziek én denkers van nu, waar (inter)nationale componisten premières laten horen en er gesprekken worden gevoerd met kenners uit de Nederlandse muziekwereld.

In het Plein Theater krijg je de kans om dit unieke concept in intieme sfeer te ervaren, waarbij na afloop ruimte is om in gesprek te gaan met de uitvoerenden. De curatoren en hosts van deze serie zijn componist Aspasia Nasopoulou en basklarinettist Fie Schouten.

Vanwege het jaar met Corona hebben veel concerten van de serie Nieuwe Noten Amsterdam niet kunnen plaatsvinden. Wij proberen als dat mogelijk is, nieuwe data te vinden.
 

 

Meer informatie:

Nieuwe-noten.amsterdam/2021pleintheater >>
 

Interview met curatoren Fie Schouten en Aspasia Nasopoulou over Nieuwe Noten Amsterdam >>

 

 

Dit concert is onderdeel van de nieuwe serie '20 x Nieuwe Noten in kamermuzieksetting' en wordt mede mogelijk gemaakt door Kickstart Cultuurfonds.